Wij zijn per direct op zoek naar nieuwe collega’s voor diverse functies!

Bekijk vacatures!
Afspraak maken

Airco is niet alleen koeling, maar als warmtepomp in de winter ook energiezuinige verwarming

We genieten in de zomer van de zon en de aangename temperaturen die daarbij horen. Maar we hebben steeds meer te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Dat kan op momenten ook voor zogenaamde ‘hittestress’ zorgen. In een goed geïsoleerde woning heb je daar minder last van, maar om het in huis comfortabel koel te houden, is meer nodig.

Het isoleren van je woning levert zowel in de zomer als in de winter extra wooncomfort. Door je spouwmuren, vloer en dak te isoleren krijgt warme lucht geen kans om het huis te verlaten. Dat betekent dat de thermostaat in de winter niet onnodig omhoog hoeft en daarmee bespaar je dus direct energie.

Met oplopende buitentemperaturen in de zomer, wil je het in huis graag wat koeler houden. Ons advies is dan ook om naast het isoleren van je woning tevens airconditioning te laten installeren. Door vakmensen uiteraard en die hebben we bij Qubiqs.

Tijd voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Wij hebben uw airco al klaar staan!

In de zomer lekker koel, in de winter aangenaam warm in huis dankzij de airco/warmtepomp van Qubiqs.

In de zomer draagt airco bij aan een goede nachtrust. Maar natuurlijk verhoog je met een airco ook in de woonkamer en de keuken je wooncomfort of creëer je een werkbare situatie in je kantoor thuis.

Om op termijn een optimale werking van airco’s te garanderen, hebben wij gekozen voor de merken Daikin, Inventor en Fluo. Stuk voor stuk energiezuinige en uiterst efficiënte koelsystemen, die ervoor zorgen dat je met oplopende zomerse temperaturen binnen heerlijk koel blijft. En door met Qubiqs direct het onderhoud af te spreken, houdt je tegelijkertijd je energieverbruik onder controle.

Met de juiste maatregelen is de combinatie van het isoleren en conditioneren van je woning een effectieve en vooral milieuvriendelijke oplossing om je woning zomers aangenaam koel te houden.

Kies je voor Qubiqs, dan kies je automatisch voor aantrekkelijke combinatie en ‘pack’ prijzen.
We rekenen je graag voor hoe jij je woning optimaal isoleert en conditioneert om zowel zomers als ’s winters een gezond en energiezuinig binnenklimaat te creëren.

Wamtepomp

Maar de in de airco geïntegreerde warmtepomp is mede door de energietransitie inmiddels een milieuvriendelijk en energiezuinig alternatief voor traditionele verwarmingssystemen.
Schone energie (geen fossiele brandstoffen!), zorgt dat de gewenste temperatuur in de betreffende ruimte(s) snel en goedkoop geleverd wordt. Goedkoop, want het rendement (SCOP, Seasonal Coefficient of Performance) is vele malen hoger dan dat van bijvoorbeeld gasgestookte toestellen. En gezien de stijgende gasprijzen, zal deze vorm van verwarming alleen maar interessanter worden.

Door de spouwmuren, de vloeren en het dak te isoleren zorgt u dat warmte in de winter geen kans krijgt om naar buiten te trekken en dus de thermostaat ook gerust een paar graden lager kan (Rijksoverheid: “zet de knop om”).
Omgekeerd zorgt de isolatie er in de zomer voor dat warmte (hitte) minder gemakkelijk naar binnen kan. Maar met de oplopende buitentemperaturen groeit de behoefte om het in de zomer in de slaap-, woon- en werkkamer en in de keuken koeler en aangenamer te maken.
De combinatie van isoleren én het installeren van airco zorgt dan voor het hoogste rendement van het energieverbruik.

Gezond binnenklimaat

Dankzij de bio-filter, de hoge dichtheidsfilter en de ionisator zorgt de airco voor de benodigde ventilatie, wordt de lucht gefilterd en worden bacteriën, virussen, pollen en andere fijnstof geneutraliseerd. Voor iedereen, maar vooral ook voor mensen met allergieën zoals hooikoorts, een gezond binnenklimaat.

F-Gassen airco

Airco’s installeren betekent werken met zogenaamde F-gassen: natuurlijke en synthetische broeikasgassen (koudemiddelen). Vanwege het schadelijke karakter van deze gassen voor het milieu, zijn er strenge Europese wetten opgesteld over het werken met F-gassen.
Onze monteurs hebben niet alleen het certificaat F-gassen, ze zijn ook STEK-gecertificeerd en hebben allen een (persoonlijk) BRL-200 certificaat. Qubiqs heeft daarnaast ook het BRL-100 certificaat en werkt daarom onder andere alleen met gekalibreerde meetinstrumenten  en gereedschappen.

Subsidie airco en warmtepomp

De overheid stimuleert iedereen om woningen en andere gebouwen te isoleren en om een of meerdere airco’s/warmtepompen te plaatsen. Dat doen ze onder andere door het verstrekken van subsidie.

Kijk voor meer info op: https://www.rvo.nl/onderwerpen/toelichting-op-subsidie-en-financieringswijzer

Inventor, Daikin en Fluo

Bij Qubiqs staan veilige en efficiënte totaaloplossingen voorop.
Dat is een van de redenen waarom wij gekozen hebben voor de energiezuinige airco’s van Inventor (al 65 jaar op de markt!), Daikin en Fluo.
Merken met mooie, kwalitatief hoogstaande producten met hoge (kwaliteits-)keurmerken en betrouwbare garantievoorwaarden. En voor mensen die de airco in de woon- of slaapkamer liever in stijlvol zwart en de leidinggoten (binnen en buiten) liever in antraciet: Qubiqs heeft altijd de juiste producten uit voorraad leverbaar.

Met deze producten, ons gecertificeerde bedrijf en gecertificeerde vakmensen, onze service- en onderhoudspakketten én het feit dat we een groot gedeelte van die producten uit eigen voorraad kunnen leveren, zijn we dé partner voor isolatie en airco tegen aantrekkelijke combiprijzen.

Wacht dus niet tot de mussen van het dak af vallen, maar bel direct voor het maken van een vrijblijvende afspraak en een gratis advies over de benodigde capaciteit en de kosten van uw airco!

Bij de aanschaf van een airco moet je rekening houden met de kosten van de materialen (binnen/buitenunit) én de installatie daarvan. Omdat het koudemiddel in de airco een broeikasgasmiddel is, moet de installatie gedaan worden door een F-gassen erkend installatiebedrijf met gecertificeerde monteurs.

Qubiqs biedt al een complete airco aan voor € 1.750,= (incl. installatie).

In de regel hebben de airco’s die in Nederland verkocht worden diverse keuringseisen voor veiligheid, kwaliteit en energieprestatie doorstaan zoals NEN en EPBD (een Europese energieprestatienorm).

En ook aan het geluid dat de airco produceert zijn eisen gesteld.
Qubiqs levert en installeert alleen airco’s voorzien van al deze keuringen, maar er zijn natuurlijk altijd aanbieders die het met deze eisen niet zo nauw nemen.

Vroeger waren airco’s “stroomslurpers”, echter heeft de techniek niet stil gestaan. Vandaag de dag zijn er energiezuinige airco’s die, gebruikt als warmtepomp, ook bij gebruik als verwarming zuiniger zijn dan menig oude cv-ketel. Een daarbij mag je niet vergeten dat we met z’n allen ‘van het gas af’ willen en naar schonere energie (elektriciteit) willen. Verder zijn vaste airco’s goedkoper in energieverbruik dan de vaak toegepaste mobiele airco’s! Onze adviseurs berekenen het energieverbruik graag aan je voor.

Daarvoor moet je het aantal m³ van de ruimte (woonkamer, slaapkamer, werkkamer etc.) opmeten.
Voor het koelen en verwarmen is standaard tussen de 30 en 50 Watt vermogen per m³ nodig.
Verder houden de adviseurs van Qubiqs rekening met de oppervlakte van het glas in de ruimte, evt. zonwering, dakramen etc.. En uiteraard of een multi split unit (1 buitenunit, meerdere binnenunits) financieel aantrekkelijker kan zijn.

In principe zijn alle airco’s (singel en multi split) geschikt voor alle ruimten in huis of op kantoor. Maar er zijn ook wandmodellen en inbouw (cassette)modellen die in sommige situaties een betere en/of mooiere oplossing zijn.

Dankzij de bio-filter, de hoge dichtheidsfilter en de ionisator zorgt de airco voor de benodigde ventilatie, wordt de lucht gefilterd en worden bacteriën, virussen en pollen en andere fijnstof geneutraliseerd. Voor iedereen, maar vooral voor mensen met allergieën zoals hooikoorts, een gezond binnenklimaat.

Een goed onderhouden airco functioneert beter en langer, behoudt de energieprestatie en geeft recht op garantie vanuit zowel de fabrikant als de installateur. Daarnaast houden filters stoffen e.d. tegen en die moeten dus sowieso met regelmaat gereinigd worden. Een goed onderhouden airconditioning is goed voor je gezondheid, prestatie en levensduur.

Ja, onze airconditioning modellen kunnen allemaal verwarmen.

Ja, een airconditioning is een lucht-lucht warmtepomp.

Al onze airconditioning modellen zijn voorzien van inverter technologie. Een airconditioning in verwarming stand heeft een gemiddelde COP van 4,0; dit betekent dat een airconditioning in verwarming stand voor 1kW elektriciteitsverbruik gemiddeld 4,0kW warmte levert.

Een airconditioning in verwarming stand verbruikt dus 75% minder energie voor hetzelfde warmtecomfort.

Dat betekend dat de airco zich aanpast aan het benodigde (gevraagde) vermogen. Hierdoor is de binnentemperatuur constanter en maakt de warmtepomp doorgaans minder lawaai dan op vol vermogen.

Een airco met inverter technologie is stiller, energiezuiniger en houdt de temperatuur in de ruimte stabieler.

COP of wel Coefficient Of Performance.

De COP is de verhouding tussen de geleverde energie (prestatievermogen) en de gebruikte energie (elektrisch vermogen). Het is een waarde die aangeeft hoe efficiënt de airco kan verwarmen

 • Goedkope energie (rendement van meer dan 300%)
 • Het stookseizoen kan worden verkort (een airco in de woonkamer kan de cv-ketel ondersteunen of zelfs vervangen)
 • Schone energie (er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstof)
 • Meteen warm (een airco met een warmtepomp geeft na 3 minuten al warmte af bij inschakeling).

Nee, wanneer de airconditioning jaarlijks 1 tot 2 maal onderhoud krijgt is de airconditioning juist beter voor je gezondheid. Via de luchtfilters wordt de circulerende lucht continu gezuiverd).

Onze airconditioning wandmodellen zijn voorzien van een ionisator die de bacteriën die in de lucht zweven elimineert.

Nee, een split airconditioning mag alleen door een BRL100 gecertificeerd bedrijf met BRL100 gecertificeerde monteurs in bedrijf gesteld worden.

Dat is sterk afhankelijk van de gebruiker.

Simpel rekenvoorbeeld:
Per uur wordt er ca. 1 kWh elektriciteit verbruikt (per ruimte) dat is dus 280 kWh (40×7) per zomerseizoen.
280 kWh Kost ca. 280 x €0,22 (september 2021) = €61,60.

Dat wil dus zeggen dat, met dit rekenvoorbeeld, €61,60 per jaar moet betalen voor het gebruik van uw vaste airco om te koelen.

Dat is sterk afhankelijk van de gebruiker.

Een airconditioning in verwarming stand heeft een COP (Coëfficiënt of Performance) heeft van gemiddeld 4,0, wat een jaarrendement (SPF) van 3,5 betekent. Een Airconditioning in verwarming stand verbruikt dus 35% minder primaire energie voor dezelfde warmteopbrengst dan een gemiddelde gasketel met een rendement van 97%. In werkelijkheid is de evaluatie nog gunstiger voor de warmtepomp omdat een gasketel een maximum rendement van 97% haalt.

In de praktijk zal het rendement van een condenserende verwarmingsketel met lage-temperatuurradiatoren gedurende het stookseizoen schommelen tussen 86% en 97% ten opzichte van hoge temperatuur systemen.

Ja, Wanneer je zonnepanelen hebt en het is zonnig weer dat komt de stroom die de de airconditioing verbruikt direct vanuit de zonnepanelen.

Sinds 1 april 2021 gelden er nieuwe geluidseisen. Voor de buitenunit geldt dat deze overdag niet meer dan 45 dB aan geluid mag veroorzaken bij de woning van de buren, ’s nachts is de norm 40 dB. De norm van het aantal dB geldt op de perceelgrens. Afhankelijk van de capaciteit van de airco is er voldoende afstand nodig vanaf de buitenunit tot de grens met de buren. Maximaal produceren onze buitenunits tussen de 47 en 57 dBA. Als de buitenunit niet anders dan dicht op de erfgrens met de buren kan staan helpt een geluiddempende kast het geluidsniveau te verlagen.

De airconditioner maakt gebruik van de buitenlucht en deel elektrische energie. De split unit airco heeft een buitendeel en een binnendeel. Het buitendeel kan aan de muur gemonteerd worden of gewoon op de grond staan, eventueel met een geluidsisolerende kast eromheen. Hij verplaats dus warmte. Hij kan binnen zowel koude als warme lucht blazen en filteren.

 • Financieel
  Zeker met de huidige instabiele gasprijzen kan de lucht-lucht warmtepomp u flink wat geld besparen op uw energierekening. Zowel de aanschaf- als installatiekosten zijn bovendien redelijk laag in vergelijking met andere soorten warmtepompen.
 • Duurzaamheid
  De lucht-lucht warmtepomp maakt geen gebruik van aardgas, enkel van elektriciteit. Wanneer u kiest voor groene stroom, is de lucht-lucht warmtepomp een duurzame manier om uw woning of werkruimte te verwarmen en koelen.
 • Snelle installatie
  Vergeleken met andere soorten warmtepompen is de installatie van een lucht-lucht warmtepomp in de meeste gevallen relatief snel en gemakkelijk. U zult er weinig tot geen ongemak van ondervinden.
 • Flexibiliteit
  De lucht-lucht warmtepomp kan uw huis of ruimte zowel verwarmen als actief koelen. Daarnaast kunt u met meerdere binnendelen gemakkelijk per ruimte de temperatuur regelen.

Neem contact met ons op

Qubiqs Nederland
Schansweg 14 A
5758 RH Neerkant

+31 (0)85 22 22 010
info@qubiqs.nl

Qubiqs België
Bedrijvenlaan 24A
9080 Lochristi

+32 (0)9 298 13 75
info@qubiqs.be

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.