Offerte aanvragen

Airco is niet alleen koeling, maar als warmtepomp in de winter ook energiezuinige verwarming

We genieten in de zomer van de zon en de aangename temperaturen die daarbij horen. Maar we hebben steeds meer te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Dat kan op momenten ook voor zogenaamde ‘hittestress’ zorgen. In een goed geïsoleerde woning heb je daar minder last van, maar om het in huis comfortabel koel te houden, is meer nodig.

Het isoleren van je woning levert zowel in de zomer als in de winter extra wooncomfort. Door je spouwmuren, vloer en dak te isoleren krijgt warme lucht geen kans om het huis te verlaten. Dat betekent dat de thermostaat in de winter niet onnodig omhoog hoeft en daarmee bespaar je dus direct energie.

Met oplopende buitentemperaturen in de zomer, wil je het in huis graag wat koeler houden. Ons advies is dan ook om naast het isoleren van je woning tevens airconditioning te laten installeren. Door vakmensen uiteraard en die hebben we bij Qubiqs.

Tijd voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Wij hebben uw airco al klaar staan!

In de zomer lekker koel, in de winter aangenaam warm in huis dankzij de airco/warmtepomp van Qubiqs.

In de zomer draagt airco bij aan een goede nachtrust. Maar natuurlijk verhoog je met een airco ook in de woonkamer en de keuken je wooncomfort of creëer je een werkbare situatie in je kantoor thuis.

Om op termijn een optimale werking van airco’s te garanderen, hebben wij gekozen voor de merken Daikin, Inventor en Fluo. Stuk voor stuk energiezuinige en uiterst efficiënte koelsystemen, die ervoor zorgen dat je met oplopende zomerse temperaturen binnen heerlijk koel blijft. En door met Qubiqs direct het onderhoud af te spreken, houdt je tegelijkertijd je energieverbruik onder controle.

Met de juiste maatregelen is de combinatie van het isoleren en conditioneren van je woning een effectieve en vooral milieuvriendelijke oplossing om je woning zomers aangenaam koel te houden.

Kies je voor Qubiqs, dan kies je automatisch voor aantrekkelijke combinatie en ‘pack’ prijzen.
We rekenen je graag voor hoe jij je woning optimaal isoleert en conditioneert om zowel zomers als ’s winters een gezond en energiezuinig binnenklimaat te creëren.

Wamtepomp

Maar de in de airco geïntegreerde warmtepomp is mede door de energietransitie inmiddels een milieuvriendelijk en energiezuinig alternatief voor traditionele verwarmingssystemen.
Schone energie (geen fossiele brandstoffen!), zorgt dat de gewenste temperatuur in de betreffende ruimte(s) snel en goedkoop geleverd wordt. Goedkoop, want het rendement (SCOP, Seasonal Coefficient of Performance) is vele malen hoger dan dat van bijvoorbeeld gasgestookte toestellen. En gezien de stijgende gasprijzen, zal deze vorm van verwarming alleen maar interessanter worden.

Door de spouwmuren, de vloeren en het dak te isoleren zorgt u dat warmte in de winter geen kans krijgt om naar buiten te trekken en dus de thermostaat ook gerust een paar graden lager kan (Rijksoverheid: “zet de knop om”).
Omgekeerd zorgt de isolatie er in de zomer voor dat warmte (hitte) minder gemakkelijk naar binnen kan. Maar met de oplopende buitentemperaturen groeit de behoefte om het in de zomer in de slaap-, woon- en werkkamer en in de keuken koeler en aangenamer te maken.
De combinatie van isoleren én het installeren van airco zorgt dan voor het hoogste rendement van het energieverbruik.

Gezond binnenklimaat

Dankzij de bio-filter, de hoge dichtheidsfilter en de ionisator zorgt de airco voor de benodigde ventilatie, wordt de lucht gefilterd en worden bacteriën, virussen, pollen en andere fijnstof geneutraliseerd. Voor iedereen, maar vooral ook voor mensen met allergieën zoals hooikoorts, een gezond binnenklimaat.

F-Gassen airco

Airco’s installeren betekent werken met zogenaamde F-gassen: natuurlijke en synthetische broeikasgassen (koudemiddelen). Vanwege het schadelijke karakter van deze gassen voor het milieu, zijn er strenge Europese wetten opgesteld over het werken met F-gassen.
Onze monteurs hebben niet alleen het certificaat F-gassen, ze zijn ook STEK-gecertificeerd en hebben allen een (persoonlijk) BRL-200 certificaat. Qubiqs heeft daarnaast ook het BRL-100 certificaat en werkt daarom onder andere alleen met gekalibreerde meetinstrumenten  en gereedschappen.

Subsidie airco en warmtepomp

De overheid stimuleert iedereen om woningen en andere gebouwen te isoleren en om een of meerdere airco’s/warmtepompen te plaatsen. Dat doen ze onder andere door het verstrekken van subsidie.

Kijk voor meer info op: https://www.rvo.nl/onderwerpen/toelichting-op-subsidie-en-financieringswijzer

Inventor, Daikin en Fluo

Bij Qubiqs staan veilige en efficiënte totaaloplossingen voorop.
Dat is een van de redenen waarom wij gekozen hebben voor de energiezuinige airco’s van Inventor (al 65 jaar op de markt!), Daikin en Fluo.
Merken met mooie, kwalitatief hoogstaande producten met hoge (kwaliteits-)keurmerken en betrouwbare garantievoorwaarden. En voor mensen die de airco in de woon- of slaapkamer liever in stijlvol zwart en de leidinggoten (binnen en buiten) liever in antraciet: Qubiqs heeft altijd de juiste producten uit voorraad leverbaar.

Met deze producten, ons gecertificeerde bedrijf en gecertificeerde vakmensen, onze service- en onderhoudspakketten én het feit dat we een groot gedeelte van die producten uit eigen voorraad kunnen leveren, zijn we dé partner voor isolatie en airco tegen aantrekkelijke combiprijzen.

Wacht dus niet tot de mussen van het dak af vallen, maar bel direct voor het maken van een vrijblijvende afspraak en een gratis advies over de benodigde capaciteit en de kosten van uw airco!

Neem contact met ons op

Qubiqs Nederland
Schansweg 14 A
5758 RH Neerkant

+31 (0)85 22 22 010
info@qubiqs.nl

Qubiqs België
Bedrijvenlaan 24A
9080 Lochristi

+32 (0)9 298 13 75
info@qubiqs.be

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.