Met het isoleren van je woning blijft het in de winter warm

en in de zomer koel.

We genieten normaliter zomers van de zon en de aangename temperaturen die daarbij horen. Maar we hebben meer en meer te maken de instabiliteit van het weer die hand-in-hand samengaat met klimaatverandering. Wat op momenten ook voor ‘hitte stress’ zorgt. In een goed en gedegen geïsoleerde woning heb je daar minder last van, maar om het hoofd echt koel te houden in huis, is meer nodig weten wij uit ervaring.

Iedereen zal begrijpen dat het isoleren van je woning loont en ervoor zorgt dat je daarmee in de winter een aangenaam binnenklimaat creëert zonder dat daar extreme energiekosten tegenover staan. Door je spouwmuur, dak en vloer te isoleren krijgt warmte lucht eigenlijk geen kans om je huis te verlaten. Wat betekent dat je verwarming ‘s winters niet omhoog hoeft. Zomers is dat echter een heel ander verhaal…

Want met oplopende buitentemperaturen, is het in huis zomers soms niet te harden. Ons advies is dan ook om naast het isoleren van je woning ook aanvullende maatregelen te treffen om een koel binnenklimaat in de zomer te kunnen garanderen.

Isoleren alleen is zomers

niet voldoende voor

een koel binnenklimaat 

We hebben er met Qubiqs voor gekozen om op de warmste en zonnigste dagen van de zomer om extra te koelen middels airconditioning.

Onze focus ligt op de slaapkamers voor een goede nachtrust, maar ook op de woonkamer om even aan ‘de hitte’ te kunnen ontsnappen.

We hebben daarvoor Daikin en Inventor energiezuinige en uiterst effectieve koelsystemen, die ervoor zorgen dat je met oplopende zomerse temperaturen het binnen heerlijk koel blijft. En met zonnepanelen zorg je er bovendien voor dat als de zon echt zijn best doet, je energierekening lekker laag blijft.

Met de juiste maatregelen is de combinatie van het isoleren en conditioneren van je woning, de meest effectieve en vooral ook meest milieuvriendelijke oplossing om je woning zomers aangenaam koel te houden.

Kies je voor Qubiqs, dan kies je automatisch voor aantrekkelijke combinatie en ‘pack’ prijzen. We rekenen je graag voor hoe jij je woning optimaal isoleert en conditioneert om zowel zomers als ’s winters het perfecte energiezuinige binnenklimaat te creëren.